Skip to main content

Het is zomervakantie. Voor veel mensen de periode om stil te staan bij hun werk: willen ze nog wel terug naar hun werkplek thuis? Of is het tijd om een nieuwe baan te zoeken? Bij deze zes signalen is het wellicht de beste optie jouw werkplek in te ruilen voor een nieuwe. 

1: Je verveelt je

Reden nummer één om van baan te wisselen: de uitdaging in je werk is ver zoek. In plaats van met het werk bezig te zijn ben je vaak afgeleid. Zo wandel je net wat te vaak naar de koffieautomaat en scrol je snel eindeloos door je sociale media als je even je mobiel erbij pakt. Geen goede tekenen. Je werkplek moet een plek zijn waar jij het beste uit jezelf haalt en daar horen nieuwe uitdagingen bij. 

2: Je bent niet tevreden over je salaris

Wanneer je ontevreden bent met je salaris, is dat geen reden om gelijk je spullen te pakken. Vaak kun je er met je werkgever over in gesprek gaan en onderhandelen over een nieuw salaris. Wanneer een hoger maandloon geen optie is, kun je een kritische blik werpen op de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opleiding. Telt voor jou alleen nog maar je salaris dat elke maand gestort wordt? Dat is ook een signaal dat het tijd is een nieuwe baan te zoeken. 

Nog even over die secundaire arbeidsvoorwaarden: bij Proton mag je een auto van de zaak ook privé gebruiken. Zeker als je in je vrije tijd vaak op pad gaat in de auto, scheelt dat veel in de kosten aangezien je geen eigen voertuig nodig hebt. 

3: Je voelt je niet gewaardeerd

Je collega’s worden overladen met complimenten, maar niet een gaat er jouw kant op. Je voelt je ondergewaardeerd en hebt het gevoel niet bij te dragen aan de organisatie. Wanneer anderen geprezen worden maar de baas jou continu overslaat, is het voor je gevoel wellicht tijd een nieuwe baan te zoeken.

4: Je bent de (lange) reistijd zat

Elke dag een uur rijden met de auto, trein of bus, heen en terug: een lange reistijd kan je uiteindelijk opbreken. Een nieuwe baan zoeken dichter in de buurt kan zorgen voor meer energie tijdens het werk. Een kwartiertje of half uurtje fietsen naar je werkplek bijvoorbeeld is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de portemonnee. 

Dagelijks naar bijvoorbeeld de randstad rijden is in de techniek voor veel monteurs normaal. Proton Engineering heeft echter projecten in Noord-Brabant en Limburg waardoor de reistijd beperkt is. 

5: Je hebt lichamelijke klachten

Zeker wanneer jij als monteur de hele dag heen en weer loopt, bukt en zware installaties verplaatst, kun je dat gaan voelen aan je lichaam. Een eerste stap is naar de bedrijfsarts gaan. 

Naast klachten door fysiek zwaar werk kunnen klachten als vermoeidheid, hoofdpijn of misselijkheid ook komen door stress. Werkstress heeft namelijk een grote invloed op je lijf. Ervaar jij deze problemen en denk je dat je werkplek de oorzaak is? Een nieuwe baan zoeken kan de oplossing zijn. 

6: Je leert niets meer 

Gaan jouw taken je makkelijk af? Loopt alles op rolletjes? Maar denk je dat jij meer kunt? Is nieuwe vaardigheden leren echter geen optie bij jouw werk? Doorgroeimogelijkheden zijn erg belangrijk om de uitdaging te behouden en verveling te voorkomen. Houd je ogen open voor nieuwe functies als jij het gevoel hebt uitgeleerd te zijn op je huidige werkplek. 

Van baan veranderen is niet altijd de oplossing

Vink jij een of meerdere van de bovenstaande punten af? Leg dan niet gelijk je ontslagbrief bij de baas op het bureau. Ga eerst om tafel zitten en bespreek wat je binnen je huidige baan kunt veranderen om het naar je zin te maken. Kom je er niet uit? Aarzel dan niet en durf de stap te zetten een nieuwe baan te zoeken. 

Ik wil een nieuwe baan zoeken. 

Leave a Reply

Chat openen
Hallo 👋 Wij zijn ook op WhatsApp bereikbaar. Stuur ons gerust een berichtje bij vragen of interesse in een van onze vacatures.