Skip to main content

Is een gereedschapskist jouw beste vriend? Heb jij altijd een oplossing voor een technisch probleem? Kortom: heb je twee rechterhanden die je graag inzet? Ontdek of de functie van monteur iets voor jou is. Dit moet je allemaal weten over het werken als monteur. Bekijk vier veelgestelde vragen.

Wat zijn de werkzaamheden van een monteur?

Wat doet een monteur precies? Kort gezegd: een monteur installeert, repareert en onderhoudt allerlei technische systemen en apparaten. Is er een storing of een machine kapot? Of moet er een nieuwe installatie geïnstalleerd worden? Dan mogen ze bij jou aankloppen.

Voorbeelden van werkzaamheden bij het werken als monteur zijn:

  • Storingen opzoeken en verhelpen: bij een storing moet je snel handelen. Jij lost de storing met jouw technische kennis op.
  • Nieuwe apparatuur en machines installeren: je zet nieuwe installaties op en zorgt dat ze vlekkeloos werken.
  • Regelmatig onderhoud van apparaten: voorkomen is immers beter dan genezen. Jij checkt of alles nog naar behoren werkt.
  • Advies geven over het gebruik en onderhoud van apparatuur of machines: hoe kun je ervoor zorgen dat het apparaat niet weer een storing heeft of kapotgaat? Je geeft advies hoe klanten en opdrachtgevers dat kunnen voorkomen.

Bij het werken als monteur werk je samen met een hoop collega’s. Denk aan andere monteurs, maar ook collega’s van andere disciplines zoals operators en lassers. Samen vinden jullie de oplossing.

Waar kun je aan de slag als monteur?

Je kunt als monteur op allerlei plekken aan het werk. Jij staat klaar als mensen met de handen in het haar zitten bij een storing of defect. Het geeft veel voldoening als jij het probleem weet op te lossen en de klant weer opgelucht adem kan halen. Wanneer je gaat werken als monteur kun je vast op een locatie werken, bijvoorbeeld in de industrie. Of je kunt via een bedrijf bij klanten langsgaan op locatie om daar aan de slag te gaan.

Bekijk de vacatures en het werkaanbod voor het werken als monteur bij de Proton Group.

Als monteur kun je je specialiseren in allerlei branches. Er zijn bijvoorbeeld installatiemonteurs, elektromonteurs, assemblagemonteurs, storingsmonteurs en mechanisch monteurs die ieder hun eigen specifieke kennis en vaardigheden hebben.

Welke opleiding heb je nodig?

Voor het werken als monteur heb je een opleiding nodig om de juiste kennis en vaardigheden op te doen. Dat kan bijvoorbeeld met het volgen van een bbl- of mbo-opleiding. Het is soms mogelijk om al lerend je diploma te behalen: leren en werken tegelijk dus. Wil je je verder specialiseren? Ook daar zijn nog verschillende opleidingen voor beschikbaar.

Welke eigenschappen zijn handig om te hebben bij het werken als monteur? Je moet duidelijk uit kunnen leggen wat het probleem is aan klanten of opdrachtgevers. Ook technisch inzicht is belangrijk: dat jij met je kennis en vaardigheden zelf problemen op moet kunnen lossen. Je gaat immers vaak zelfstandig op pad naar locatie om bijvoorbeeld een storing op te lossen.

Wat verdient een monteur?

Het salaris wordt bepaald door je ervaring, opleiding en specialisatie. Ook spelen zaken mee als de moeilijkheidsgraad van het werk, het type industrie waar je in opereert, de regio waar je in werkt en de vraag naar de specialisatie. Het beginsalaris van een junior monteur ligt vaak rond de €2.000 en €2.500 per maand.

Aan de slag als monteur bij de Proton Group

Wil jij graag werken als monteur en zoek je een baan? Bekijk de vacatures voor monteur bij de Proton Group en solliciteer direct. We hebben zowel vacatures voor een vaste baan als zzp werkaanbod voor het werk als monteur. Voorbeelden van openstaande vacatures bij Proton zijn assemblagemonteur, installatiemonteur en loodgieter.

Ik wil aan de slag als monteur.

Solliciteer direct op het zzp werkaanbod of de vacatures.

Leave a Reply

Chat openen
Hallo 👋 Wij zijn ook op WhatsApp bereikbaar. Stuur ons gerust een berichtje bij vragen of interesse in een van onze vacatures.