Skip to main content

De feestdagen komen er weer aan. Moet jij werken tijdens bijvoorbeeld kerst? Balen! Maar werken op feestdagen kan ook juist leuk zijn. De Proton Group legt uit waarom.

Werken op feestdagen: balen, of toch niet?

De kerstdagen staan in het teken van afspreken met vrienden en familie. Samenzijn, lekker eten en het uitdelen van cadeaus: de feestdagen gaan altijd gepaard met veel gezelligheid. En jij moet werken op de feestdagen. Dat is balen! Voor sommige beroepen is het noodzakelijk deze dagen beschikbaar te zijn. Werk in de fabriek dat door moet gaan of bepaalde noodgevallen die opgelost moeten worden. Met de feestdagen betekent het niet dat je verplicht vrij bent. Er staat niets over in de wet. De meeste mensen vinden het vervelend met bijvoorbeeld kerst te moeten werken. Het werken op feestdagen hoeft echter niet erg te zijn. De Proton Group legt je uit waarom.

• Werken op feestdagen betekent extra betaald

Het extra betaald krijgen tijdens het werken op feestdagen is eveneens niet wettelijk vastgelegd. Maar vaak zijn hier wel afspraken over met de werkgever of wordt er in de cao over gesproken. Soms krijg je tot wel dubbel betaald als jij op deze dagen aan het werk gaat. Dat is altijd mooi meegenomen en maakt het werken op de feestdagen wat draaglijker.

• Gezellige sfeer op het werk

Iedereen op kantoor is in de stemming van de feestdagen. Dat maakt dat je vaak blije collega’s om je heen hebt. Hang wat versieringen op, zet kerstmuziek op en neem wat lekkers mee; dat komt de gezellige en relaxte sfeer ten goede. Pak wat groter uit en organiseer zelf bijvoorbeeld een (klein) kerstdiner. Kortom: je kunt er je eigen feestje van maken, samen met collega’s.

Werken op feestdagen - Proton Group

• Meer tijd voor klanten en collega’s

Aangezien veel mensen vrij zijn op en rondom de feestdagen, liggen er waarschijnlijk geen stapels werk op je te wachten. Je hebt het wat rustiger, en daardoor heb je meer tijd voor klanten en collega’s. Geen gehaast dus tijdens het werken op feestdagen.

• Kerst is niet jouw ding

De een is helemaal weg van het socializen met familie, het lekker eten en de vrolijke kerstnummers. De ander vindt het vreselijk. Als jij tot die tweede categorie behoort, is werken een goed excuus om het allemaal te ontwijken.

• Kies een van de feestdagen

Kom je er niet onderuit te werken op de feestdagen? Overleg dan met je baas of je bijvoorbeeld een van de feestdagen moet werken en de ander vrij kunt zijn. Zo kun je eerste kerstdag wel naar werk moeten, maar tweede kerstdag doorbrengen met familie. Zo mis je niet alle gezelligheid van de feestdagen.

• Minder drukte op de weg

Aangezien erg veel mensen vrij zijn in de weken rond Kerstmis en Nieuwjaar, is het een stuk rustiger op de weg. Dat betekent minder in de files staan als jij toch met de auto naar het werk moet op de feestdagen. Ook in het ov is het duidelijk te merken dat het de tijd is van de feestdagen: heb je eindelijk wel een plekje in die normaal drukke trein of bus.

• Extraatje op het werk

Vaak zorgt de werkgever voor iets lekkers als je werkt tijdens de feestdagen. Denk aan een lekkere oliebol of een andere traktatie. Zo krijg je toch wat mee van het lekkere eten. Ontloop jij kerst juist om alle lekkernijen te ontwijken? Dan zul je op kantoor even door moeten bijten en overslaan.

Aan de slag bij de Proton Group

Het nieuwe jaar komt eraan. Een goed moment om je af te vragen of je nog op je plek zit bij je huidige baan. Zoek jij een nieuwe baan in de techniek? Dat hoef je ons geen twee keer te zeggen: bekijk vacatures bij de Proton Group.

Solliciteer direct op onze vacatures!

Leave a Reply

Chat openen
Hallo 👋 Wij zijn ook op WhatsApp bereikbaar. Stuur ons gerust een berichtje bij vragen of interesse in een van onze vacatures.