Skip to main content

Als werkgever zoek jij naar de beste kandidaat voor jouw functie. Je zoekt gemotiveerd personeel met de juiste kennis en kunde als aanvulling voor jouw bedrijf. Bovendien moet de nieuwe werknemer zich als een vis in het water voelen op de werkvloer en binnen het team. Een uitzendbureau neemt al die zaken mee en regelt de juiste match. We zetten de voordelen van een uitzendbureau voor werkgevers op een rijtje.

De werkgevers bij technisch uitzendbureau Proton

De techniek is al meer dan twintig jaar het werkveld van Proton Group. Bij ons werken lassers, De Proton Group is actief in de technische sector. Onze werkgevers bestaan bijvoorbeeld uit installateurs, machinebouwers en andere high tech bedrijven. De techniek is een sector waarin de vraag naar personeel al een aantal jaren flink hoog is. De zoektocht naar die juiste nieuwe werknemer is daarom makkelijker gezegd dan gedaan. Het inschakelen van een technisch uitzendbureau neemt je die moeilijke taak uit handen.

1. Je bent minder tijd kwijt aan sollicitaties

In de techniek werken is ontzettend afwisselend. Onze collega’s komen bij allerlei projecten over de vloer Bij het werven van nieuw personeel komt heel wat kijken: vacatures opstellen en uitzetten, motivatiebrieven doorlezen en gesprekken voeren. Je moet de vacatures compleet en uitnodigend schrijven, je door alle brieven heen worstelen en de juiste vragen stellen tijdens de sollicitatiegesprekken. Een uitzendbureau neemt de werving en selectie van je over. Proton is gespecialiseerd in het vinden van de perfecte matches tussen werknemers en werkgevers in de techniek.

2. Je ervaart de grote flexibiliteit

Een van de andere voordelen van een uitzendbureau inschakelen is de grote flexibiliteit van het personeel. Je betaalt namelijk per gewerkt uur. Wanneer de ordes je om de oren vliegen en de machines overuren draaien, kun je opschalen met nieuwe werknemers. Mocht het een periode rustiger zijn en vallen werkzaamheden weg, is afschakelen geen probleem. Proton hanteert een korte opzegtermijn zodat de kosten niet doorlopen.

Vooral als jouw bedrijf projectmatig werkt, is die flexibiliteit een groot pluspunt. Je stemt dan het aantal uitzendkrachten af op de lengte en omvang van het project.

3. Je werkt met vakkundig personeel

Een uitzendbureau is expert binnen zijn sector. Zo is Proton al meer dan twintig jaar specialist in de techniek. We hebben een grote database vol technische toppers klaarstaan zodat de juiste kandidaat vinden voor jouw vacature een eitje is. Al onze monteurs zijn goed geschoold en hebben de juiste diploma’s op zak. Bovendien duiken ze regelmatig de schoolbanken in voor bijscholing met vakgerichte cursussen. Op deze manier halen ze het beste uit zichzelf en uit de werkzaamheden bij jouw bedrijf.

Vervoer, handgereedschap en PBM’s zijn geen enkel probleem: alle monteurs hebben deze tot hun beschikking. Zo stappen zij gelijk bij jou de werkvloer op en gaan ze direct aan de slag.  

4. Je hebt geen administratieve poespas

Iedere werkgever ziet er vaak als een berg tegenop: de administratie. Uitbetalingen, loonstroken, jaaropgaven, ziekte- en vakantiedagen en heffingen zijn voor geen enkele werkgever een pretje. Een van de voordelen van een uitzendbureau is dat zij de administratie verzorgen zodat jij er niet meer naar om hoeft te kijken. Als werkgever krijg je alleen een factuur voor de gewerkte uren. Zo calculeer je makkelijk en helder de personeelskosten per project. Jouw enige taak is het controleren van het aantal uren op het werkbriefje en een handtekening zetten.

5. Je loopt minder risico

Ten slotte loop je minder risico. Het uitzendbureau is namelijk officieel de werkgever. Daarom vallen de verantwoordelijkheden en verplichtingen niet op jouw bordje. Mocht de uitzendkracht (langdurig) ziek worden, zijn de kosten van de Arbodienst en het maken van integratieplannen de taak van het uitzendbureau en niet van jou. Je krijgt ook geen factuur bij ziekte en verlof van een medewerker via Proton.

De voordelen van uitzendbureau Proton Group

Sla de handen ineen met Proton Group voor het vinden van de juiste match voor jouw technisch bedrijf. We zoeken voor jou de juiste lasser, monteur, installateur en ga zo maar door. Wij zijn dé specialist in het detacheren, uitzenden, werven en selecteren en flexibel inzetten van vakmensen in de machinebouw, installatietechniek en elektrotechniek.

Ik ga de samenwerking aan.

Leave a Reply

Chat openen
Hallo 👋 Wij zijn ook op WhatsApp bereikbaar. Stuur ons gerust een berichtje bij vragen of interesse in een van onze vacatures.